Bevezető
 
Köszöntjük az olvasót, aki - reméljük - már a várakozás okozta türelmetlenséggel kereste számunkat, és alig várja, hogy újra elmerülhessen a Paragrafus nyújtotta intellektuális élvezetben, illetve hasznos kikapcsolódásban. Ars poeticánk továbbra is változatlan: megfelelni mind a könnyű szórakozást, mind a szakmai információkat igénylőknek.
Úgy gondoljuk, ezen törekvésünk jogosságát alátámasztja előző számunk sikere is, hisz az újság történetében először kevésnek bizonyult a példányszám. Ennél nagyobb elismerés nem is várható el. Igazolva érezzük magunkat, hogy jó úton jártunk akkor, amikor a korábbinál arányaiban és tervszerűségében komolyabb szerepet szántunk a szakmai-tudományos jellegű írásoknak.
Mindazonáltal a könnyű, a hétköznapokat ünneppé tévő pillanatokat sem vetjük meg, ezért bontakozik ki lapunkban egy, a győri vendéglátóipari egységeket számba vevő sorozat. Ez igazi csemege lehet azok számára, akik értik és érzik az ízek világát.
Örvendetesnek tartjuk azt is, hogy egyre többen tartják méltónak arra a Paragrafus hasábjait, hogy gondolataikat, véleményüket azon juttassák el másokhoz. A minőség követelményének fenntartásával jelezzük, hogy bármilyen írás érdekel bennünket, legyen szó bár benne a középkori dán szügyhámokról vagy a naphalak ívási szokásairól. (Különösen érdekelne minket egy cikk a kora újkori román fejedelemségek húsvéti szokásairól, természetesen az ortodox szakrális jellemzők kiemelésével.)
Köszönjük, hogy olvas minket. Mindent megteszünk, hogy meg akarja venni a következő számot is. Jó szórakozást!

A szerkesztőség
 
 
Tartalom
 
Szaknap 2000
Egy kis Hökológia
DJB - avagy nem mind arany, ami fénylik
Diplomavédés Budapesten
"Folyt a közjog" - szakdolgozatvédés alkotmányjogból
Néhány szó a nihilizmusról
A valóság közbeszól - avagy a diploma értéke forintban
Győri kocsma körút
Petőfi Sándor - két tételben
HÖK - hírek
Az indiai kultúra nyomában 1.
U2: rocktörténelem
Versek
Könyvajánló
Ahol a pontatlanság erény
Kinek van fogalma a demokráciáról?
Az értelmiségi elit és az állampárt kapcsolata
"A tehén nem villany" - Nagy Frigyes exkluzív
Ugrás a mozgó vonatra