Bevezető
 
Köszöntjük az olvasót a megújult Győri Paragrafus hasábjain. Megújult abban az értelemben, hogy az előző szerkesztőség személyi összetétele (ötödikesek dominanciája) nemzedékváltást tett szükségessé. Az új gárda összetételében egyszerre tükrözi a folyamatosságot és a friss erőt.
Szándékaink szerint szeretnénk megőrizni minden értéket, amit elődeink létrehoztak, felvállaljuk az általuk teremtett hagyományokat. Emellett a lehetőségekhez mérten még jobbá, tartalmasabbá és szórakoztatóbbá kívánjuk tenni a lapot, hogy annak ismerete hozzátartozzon az egyetemi léthez (nem szerénytelen kívánság ez). Megítélésünk szerint egy egyetemi diáklapnak feladata, hogy véleményformáló, releváns és kompetens orgánum legyen, amellyel számolni kell, de amely egyben teret is ad a legkülönbözőbb véleményeknek. Be kíván azonban tölteni egy olyan űrt is, amit a győri joghallgatók szakmai - tudományos jellegű munkáinak helyt adó fórum hiánya jelent. Örülnénk, ha a gyakorló jogászok miatt heterogén olvasóközönségünk legalább annyira tartana minket szakmai, mint diáklapnak. Mi mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a jog iránt érdeklődő vájt fülű ugyanúgy csemegézhessen, mint aki csak szórakozni akar. (Persze az lenne ideális, ha ez a két réteg egybeesne.)
Hogy ezt a célkitűzést teljesíteni tudjuk, várjuk mindenki jelentkezését, aki kedvet érez az íráshoz, vagy akárcsak segítő ötlete van. Mi nyitottak vagyunk mindenre, csak egy kritériumunk van: amit ír a kedves Olvasó, az jó legyen.
Az új szám már az új szerkesztőség elképzeléseit kívánja tükrözni. Azt azonban, hogy idáig eljuthattunk, a korábbi, az alapító szerkesztőségi gárdának köszönhetjük. Illik, hogy megnevezzük őket, tiszteletünk jeléül: László Péter, Siró Kinga, Rigó Attila, Tóth Tamás, Dernóczy Attila, Pigler Csaba, Fehér Dániel, Szikszai Balázs, Ozsvárth Babett, Molnár Barbara, Czéh Ágnes, Somos András, valamint "legelmaradhatatlanabb" publicistái: Barra Annamária és Horváthy Balázs.
Mindezek után már csak egy maradt hátra: jó szórakozást az olvasáshoz!

A szerkesztőség

 
Tartalom
 
Tájékoztató
Új játékszabály - a halasztott vizsga alakváltozásai
Alkonyattól pirkadatig
Aranyos álmok
Európai Jogakadémia
Jób könyve 40.5
Az emberarcú showman, a rezignált harmincas, a precíz, a profi és az értelmiségi
Egy polgár élményei Győrött
A jogtudomány fellegvárai
A napfény íze
Feltámadott, alleluja?
Csak könnyedén
In vino veritas
Versek
Versé tettél
Ultima thule
A holt mező
HÖK - hírek
Hány dollárt ér az egyetemi diploma?
Hol vannak a katonák?
Tantárgyi átlagok
New labour, Third way, Neue Mitte: harmadik út
Nemzetközi jog!(?)
Pártfinanszírozási visszásságok
Homoszexuálisok diszkriminációja
A vadkelet íze - rosszabb, mint a nyugat?
Megjegyzések a NATO koszovói beavatkozásának margójára